Bld. Belvedere nr. 7
Onești (BC)
Tel/Fax: 0234 321 630
lic_frieremia@yahoo.comAlegeri în cadrul Consiliului Şcolar al Elevilor

Anul şcolar 2015-2016

 

Odată cu începerea anului şcolar, Consiliul Elevilor anunţă o nouă serie de alegeri în singurul for reprezentativ al elevilor din România. Conform Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al structurii în fiecare unitate de învăţământ va fi ales câte un lider, respectiv în fiecare judeţ, regiune şi ulterior la nivelul ţării.

Orice elev poate candida pentru una dintre funcţiile de preşedinte, vicepreşedinte , secretar sau director al unuia dintre departamentele Consiliului Şcolar din liceul său.

Începând cu data de 14 septembrie până pe 30 septembrie îţi poți depune candidatura pe platforma suport a Consiliului Naţional al Elevilor, Wedu.ro, urmând ca în perioada stabilită în calendar să îţi convingi colegii că tu eşti persoana potrivită, care trebuie să îi reprezinte.

Elevii interesaţi pentru funcţia de preşedinte, vicepreşedinte sau secretar la nivelul şcolii vor trebui să îşi facă un cont pe platforma wedu.ro, urmând să îşi depună aplicaţia aici: http://wedu.ro/pg/aplicatii_cse_2015/local. Candidaţii trebuie să menţioneze ceea ce îi recomandă, motivul pentru care vor să candideze, precum şi o descriere a unui proiect în care au fost implicaţi. La finalul formularului, participanţii vor redacta priorităţile lor în ceea ce priveşte reprezentarea colegilor.

După depunerea aplicaţiei online, candidaţii îşi vor realiza un dosar de candidatură care va cuprinde un formular de candidatură, declaraţie de neapartenenţă politică şi acord parental. Toate aceste documente le găsiţi aici: https://drive.google.com/file/d/0ByCit0-yqSSSNUtHUEF1NG42TEE/view?usp=sharing

Pentru cei care vor să se implice în structură, fără a deţine una dintre funcţiile de conducere, Consiliul Elevilor pune la dispoziţie patru departamente în cadrul cărora doritorii pot ocupa funcţia de directori, respectiv pentru Comunicare şi PR, Avocatul Elevului, Programe de cultură, sport, educaţie şi tineret, Formare şi Educaţie Nonformală. Pentru postul de directori de departament doritorii îşi vor realiza doar dosarul, fără să mai fie necesară depunerea aplicaţiei pe platformă.

Dosarele se vor preda membrilor din actualul Consiliu din propria şcoală.

Din 2007, a noua generaţie urmează să vină ca să apere şi promoveze drepturile și interesele elevilor şi să-şi implice colegii în actul educațional, viaţa civică, socială și culturală.

Nu fi un simplu spectator, candidează, votează, îmbunătățește! Crezi că ai toate abilităţile necesare pentru a-ţi reprezenta colegii? Nu trebuie să fii olimpic, să fii șeful clasei sau preferatul profesorilor, trebuie doar să te implici și să îți dorești să faci o schimbare pentru tine și pentru colegii tăi. Fă-ți curaj, un plan de acțiuni și depune-ți candidatura! Fii vocea colegilor tăi! Candidează pentru o funcţie în Consiliul Elevilor!

CALENDARUL ALEGERILOR DIN CADRUL
CONSILIULUI ŞCOLAR AL ELEVILOR

14-30 septembrie 2015: Depunerea aplicaţiilor online ŞI a dosarelor de candidatură în format fizic pentru Consiliul Școlar al Elevilor;

1-2 octombrie 2015: Evaluarea dosarelor şi afişarea rezultatelor;

1-6 octombrie: Desfăşurarea campaniei electorale;

7-12 octombrie 2015: Desfăşurarea procesului de vot.

N.B! Calendarul prezentat mai sus este diferit de cel menţionat în metodologie, modificările fiind cerute de Consiliul Judeţean al Elevilor.

Metodologia organizării şi desfăşurării alegerilor din cadrul Consiliului Şcolar al Elevilor se găseşte pe situl www.consiliulelevilor.org la secţiunea DOCUMENTE PUBLICE.