Bld. Belvedere nr. 7
Onești (BC)
Tel/Fax: 0234 321 630
lic_frieremia@yahoo.comDeschiderea anului școlar 2017-2018

 

În ziua de 11 septembrie 2017, Liceul Teologic „Fericitul Ieremia” și-a deschis porțile pentru noul an școlar, 2017-2018.

  Click pe imagine pentru a vedea albumul foto
   

Încă de la primele ore ale dimineţii,  curtea Sanctuarului „Fericitul Ieremia” și a liceului a început să se aglomereze de elevii care, după vacanța de vară, se întorceau cu entuziasm spre băncile școlii. Îmbrățișări, povești de vară, bună diospoziție, toate pentru a completa buchetul de trăiri care pătrundeau pe toți cei prezenți.

Prima parte a zilei a fost dedicată întâlnirii elevilor cu profesorii diriginți, prilej de împărtășire pentru cei mai mari și de cunoaștere pentru cei 43 de bobocei din acest an școlar, însoțiți de profesorii diriginți: Paliștan Ioan (clasa a IX-a A) și Apostu Violeta (clasa a IX-a B).

La ora 11.00, după un scurt mesaj transmis de către un reprezentant al Poliției Municipiului Onești, părinții, elevii și profesorii au participat la sfânta liturghie de deschidere a anului școlar, prezidată de pr. Lucian-Iosif Dumea, custodele fraților minori capucini din România și reprezentantul cultului romano-catolic.

În cadrul predicii rostite după proclamarea evangheliei, pr. Lucian i-a îndemnat pe toți cei prezenți la prețuirea reciprocă, la iubirea unul față de celălalt, la acea atitudine care a caracterizat viața lui Isus pe acest pământ, de prețuire imensă față de fiecare om.

La sfârșitul sfintei jertfe pr. Lucian l-a prezentat pe noul director al Liceului Teologic „Fericitul Ieremia” în persoana pr. Constantin Daniel-Cosmin și pe noul director al Seminarului capucin, pr. Imbrea Eduard-Laurențiu. Totodată, mulțumindu-i pentru activitatea desfășurată cu dăruire timp de nouă ani în cadrul liceului, pr. Lucian i-a dat cuvântul pr. Cristinel Ghiurca pentru un gând de rămas bun.

La final pr. director Constantin Daniel-Cosmin a adresat un cuvânt de încurajare pentru noul an școlar tuturor celor prezenți, transmițând și salutul domnului primar al municipiului Onești, ing. Nicolae Gnatiuc. De asemenea, i-a prezentat pe noii profesori care se vor alătura colectivului nostru începând cu acest an școlar: pr. Goșman Albert, director spiritual și profesor de discipline teologice de specialitate; Istrate Ingrid-Vasilica, profesor de educație fizică și sport; Lazăr Aurel, profesor de geografie.

Le dorim succes în noul an școlar tuturor profesorilor și elevilor liceului nostru, implorând binecuvântarea lui Dumnezeu, prin mijlocirea Preasfintei Fecioare Maria și a fericitului Ieremia, asupra acestei realități mărețe, familia Liceului Teologic „Fericitul Ieremia”.