Bld. Belvedere nr. 7
Onești (BC)
Tel/Fax: 0234 321 630
lic_frieremia@yahoo.comCu Maica Milostivirii la începutul maturităţii noastre

 

Sâmbătă, 22 octombrie 2016, o parte din elevii claselor a XII-a de la Liceul Teologic „Fericitul Ieremia” însoțiți de profesorii lor şi de preoții care se îngrijesc de formarea lor au participat  la pelerinajul anual al absolvenților „Cu Maica Milostivirii la începutul maturității noastre" la sanctuarul de la Cacica.

  Click pe imagine pentru a vedea albumul foto
   

Pelerinajul a avut drept scop invocarea milostivirii divine şi a ajutorului Preasfintei Fecioare, în anul terminal, pentru a obţine note bune la examen şi călăuzire pe calea menită fiecăruia dintre tinerii participanți.

Programul a început în jurul orei 10.30 cu procesiunea elevilor din toate regiunile Moldovei: Bacău, Oneşti, Roman, Iaşi, Suceava spre  biserică, timp în care s-a rostit rugăciunea sfântului Rozariu şi s-au înălţat cântări pioase către Maica Domnului. Acesta fiind Anul Milostivirii, la sanctuar, toţi participanții au trecut prin Poarta Sfântă și au participat la Sfânta Liturghie, la care aproape toţi tinerii au primit iertarea milostivă, spovedindu-se şi primindu-l pe Isus în suflet.

După Liturghie, pr. Iosif Iacob de la Facultatea de Teologie din Iaşi a ținut un moment de meditație în care a prezentat trei personaje importante din Biblie, a căror viață s-a schimbat după ce l-au cunoscut pe Isus. Acestea au fost Petru, Maria Magdalena şi Matei.

După pauza de masă , tinerii s-au reîntors în biserică pentru a participa la adorație. Prin rugăciunile şi intențiile rostite, s-au cerut putere, înțelepciune, încredere, har şi lumină care să-i conducă în drumul de după liceu. La întoarcere, s-a făcut un popas la Humulești şi la Mănăstirea ortodoxa Văratic, întregind astfel spiritul de comuniune.  încărcați de haruri şi încrezători în ajutorul lui Dumnezeu, toți elevii s-au arătat dispuși şi hotărâți de a se pregăti cât mai bine pentru Bacalaureat, păstrându-i pe Isus şi pe Sfânta Fecioara în inimile lor. Și… au mai aflat ceva: …există viață și după BAC!

Câteva impresii ale participanților la Pelerinajul absolvenților:

"Pelerinajul absolvenților la Sanctuarul Marian de la Cacica a fost pentru mine o experiență spirituală inedită. Nu am mai fost până acum acolo şi am fost copleșită de emoții. Am cunoscut şi alţi absolvenți din Dieceza de Iaşi, cu care am trăit momente înălțătoare şi la sfânta Liturghie, dar şi la momentul de adorație. M-am întors acasă mai liniștită şi plină de dragoste, pe care sunt hotărâtă să o împart şi celor din jurul meu!" (Valeria Ciotloș, Liceul Teologic "Fericitul Ieremia" Oneşti)

"Nu mi-am dorit în mod deosebit acest pelerinaj, dar acum știu că trebuia să fiu acolo! După o spovadă bună şi câteva lacrimi la predică, mi-am înălţat sufletul în timpul adorației spre Isus şi spre Măicuța Lui. Lor le-am încredințat grijile şi dorinţele mele. Voi reveni după bacalaureat!" (Marina Pavăl, Liceul Teologic "Fericitul Ieremia" Oneşti)

"Deși sunt ortodox, am participat la acest pelerinaj, recunosc, mai ales din curiozitate. Ce-am descoperit la Cacica? Am întâlnit-o pe Maica Preacurată, căreia i-am pus în brațe un gând de recunoștință pentru tatăl meu, care a plecat anul trecut la Domnul şi o rugăciune pentru mama mea, care este acum în spital. Acum sunt sigur că, în orice Biserică, omul se întâlnește cu Dumnezeu!" (Cristi Temelie, Liceul Teologic "Fericitul Ieremia" Oneşti)