Bld. Belvedere nr. 7
Onești (BC)
Tel/Fax: 0234 321 630
lic_frieremia@yahoo.comDeschiderea anului şcolar 2016-2017

 

Emoţii, bucurie, poveşti, îmbrăţişări, sunt doar câteva din cuvintele care au caracterizat ziua de 12 septembrie, ziua deschiderii anului şcolar 2016-2017 la Liceul Teologic "Fericitul Ieremia" din Oneşti.

  Click pe imagine pentru a vedea albumul foto
   

A mai trecut o vară şi a venit iarăşi vremea numărării bobocilor. Şi i-am numărat: 55. Toţi frumoşi, dornici să înceapă o nouă etapă a vieţii lor, care să îi conducă cu paşi mărunţi dar siguri către maturitate.

Această zi deosebită a început cu momentul (re)întâlnirii cu colegii şi profesorii diriginţi, pentru a continua cu celebrarea sfintei liturghii în jurul fratelui Ieremia, patronul liceului nostru, care veghează necontenit la bunul mers al activităţii şcolare.

Sfânta liturghie a fost celebrată de pr. custode, Lucian Iosif Dumea, însoţit de pr. prof. Cristinel Ghiurca - directorul liceului, pr. prof. Daniel Cosmin Constantin - consilier educativ, şi pr. Irimia Bejan, neobosit prieten al şcolii noastre.

În cuvântul său de învăţătură, pr. Lucian i-a îndemnat atât pe profesori cât şi pe elevi să îi mulţumească lui Dumnezeu pentru tot binele pe care el ni-l oferă în fiecare zi a vieţii noastre, dar şi să îi încredinţeze lui şi Măicuţei cereşti întreaga activitate, convinşi de ajutorul necontenit pe care ea îl oferă celor care i-l cer.

La sfârşitul celebrării pr. Cristinel i-a mulţumit pentru prezenţă părintelui custode, după care i-a dat cuvântul domnului Vaslie Mironescu, agent sef principal de poliţie, care a transmis elevilor şi profesorilor mesajul superiorilor săi pentru deschiderea noului an şcolar, precum şi disponibilitatea de a ajuta ori de câte ori situaţia o cere.

De asemenea, am avut şi bucuria de a revedea câţiva absolvenţi ai liceului nostru, dornici să revadă locuri şi persoane dragi, rămase în inima lor.

Dumnezeu să privească la această operă pe care a început-o în şcoala noastră şi, prin mijlocirea fericitului Ieremia, să binecuvânteze întreaga activitate educativă.